Steun ons en help Nederland vooruit

Nieuws van onze wethouder Willem

Ik denk dat we afgelopen woensdag allemaal wel op een tafel wilden dansen! Wat een grandioze verkiezingsuitslag. Ik heb veel respect voor Sigrid, het hele team en alle D66’ers de hier de afgelopen maanden zo hard voor hebben gewerkt. Hopelijk leidt dit tot een coalitie die echt stappen maakt met bijvoorbeeld het klimaat en de woningmarkt.

Ook in Ouder-Amstel een heel goed resultaat. Een fijne uitgangspositie richting de gemeenteraadverkiezingen van volgend jaar. Sinds een paar weken volg ik de meedenkersapp van de afdeling met betrokken en actieve leden. Een aanrader! Goed om te zien hoeveel energie er in de afdeling zit.

Bijna drie weken geleden ben ik Marian opgevolgd. Mooi om te zien hoe Marian werd geprezen om haar jarenlange inzet, enorme betrokkenheid bij jeugd/onderwijs en volharding op dossiers zoals het Gezellenhuis. Voor mij ook inspirerend om de afgelopen weken dat in onze gesprekken ook zelf te hebben mogen ervaren. Na het afscheid van Marian mijn benoeming en dat was toch echt een speciaal moment, waarbij ook mijn ouders aanwezig waren.

Het leuke aan een tussentijds instappen is dat je gelijk aan de bak kunt. Na mijn benoeming gelijk de eerste vragen en afgelopen weken besprekingen in de raad van de begroting van onderwijskoepel Florente en de Smart Mobility Hub in de Nieuwe Kern. Een belangrijke stap voor de Nieuwe Kern omdat de SMH een parkeeroplossing biedt, waardoor woningbouw in de Nieuwe Kern mogelijk wordt. Op de begane grond komt ook een winteropvang voor dak- en thuislozen en er worden veel sportvoorzieningen gerealiseerd.

De eerste weken natuurlijk heel veel kennismakingen en inwerken op de belangrijke thema’s als de jeugdzorg, onderwijs en het centrumplan. Het college inmiddels al uitgebreid leren kennen en kijk ernaar uit om met hen samen te werken. De komende tijd zal ik ook gebruiken om de raad uitgebreider te leren kennen.

Het is jammer dat veel kennismakingen digitaal moeten plaats vinden. Ik hoop de komende maanden steeds meer mensen en plekken persoonlijk te kunnen bezoeken. De fractie heeft me voorafgaand aan mijn benoeming al fietsend/wandelend Ouder-Amstel laten zien. Dan komen er gelijk al een hoop vragen naar boven, bijvoorbeeld hoe we ervoor zorgen dat de Nieuwe Kern en Duivendrecht elkaar versterken. De filmpjes met mijn eerste indrukken deel ik hier graag onderstaand met jullie (link).

Op 13 april is er een bijeenkomst van de fractie en het bestuur over duurzame gebiedsontwikkeling.
Ik hoop jullie daar dan ook digitaal te treffen.

Groet Willem Jansen

Nieuws van onze wethouder Willem

Laatst gewijzigd op 23 maart 2021