Steun ons en help Nederland vooruit

maandag 28 juni 2021

D66, GroenLinks en PvdA nemen initiatief tot hijsen regenboogvlag

D66, GroenLinks en PvdA hebben tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag een voorstel ingediend tot het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis van Ouder-Amstel. Dit op de dag dat het Nederlands elftal in Boedapest (Hongarije) de achtste finale van het EK speelt.

De regenboogvlag is het symbool van de LHBTI+ community en een teken van inclusiviteit. De vlag werd de afgelopen dagen op diverse plaatsen in Europa getoond. Dit, in reactie op het besluit van de Hongaarse regering om nieuwe wetgeving op te stellen waarin in hun woorden het ‘promoten’ van homoseksualiteit en het veranderen van sekse wordt verboden. Deze wetgeving beperkt de vrijheden (en veiligheid) van leden in deze community in ernstige mate en dus zijn er initiatieven in vele landen om de LHBTI+ community in (in Hongarije) een hart onder de riem te steken. Met het initiatief van deze drie partijen doet ook Ouder-Amstel mee met deze steunbetuiging.

Op de foto vlnr: Femke Soppe (GL), Axel Boomgaars (weth. GL), Sybrig van Keep (D66) en Jan Alberts (PvdA)