Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 5 mei 2021

Dilemma’s Amstelbocht

De mogelijke horeca bij de IJsbaan De Amstelbocht heeft de laatste weken veel los gemaakt. Omwonenden maakten duidelijk dat zij geen heil zagen in het voortzetten van de biertuin van KEK! door overlast van verkeer en geluid. Voorstanders kwamen vertellen hoe heerlijk het was om op een lange warme zomerdag ’s avonds met vrienden wat te drinken bij de ijsbaan, terwijl de kinderen gezellig aan het spelen waren. En het bestuur van de ijsbaan was verdeeld over de plannen voor kleinschalige horeca. Deze verdeeldheid zagen we ook terug in de gemeenteraadsvergadering. Het overgrote deel van de gemeenteraad durfde het niet aan om kleinschalige horeca op de ijsbaan voort te zetten. D66 en PvdA wilden wel laten onderzoeken of er, gedurende de zomermaanden, een biertuin mogelijk zou zijn. Wendela van den Brink van D66 diende een amendement in om de locatie in de huidige omvang en met zeer beperkte parkeermogelijkheden toe te staan. Ook PvdA wilde zeer kleinschalige horeca in het gebied accepteren. Maar de oproep van beide partijen om de bestaande situatie te behouden en de mogelijke overlast van verkeer en het aantal geparkeerde auto’s sterk te beperken werd niet gevolgd. Jammer dat Ouderkerk hierdoor een warme en gezellige locatie verliest.

Wendela van den Brink, D66 Ouder-Amstel