Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 13 januari 2021

Wethouder Marian van der Weele wordt burgemeester

We zijn er erg trots op dat op 16 december jl Marian van der Weele door de gemeenteraad van Waterland is voorgedragen als burgemeester van hun gemeente. Zij is verkozen uit 47 sollicitanten. Wanneer de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties de voordracht overgenomen heeft, zal zij in maart 2021 bij Koninklijk Besluit benoemd worden.

Marian was eerder werkzaam bij Plan Nederland, daarna was zij procesmanager in de gemeente Amsterdam en projectleider bij een onderwijsorganisatie. Marian was in onze gemeente eerst raadslid en vervolgens vanaf 2014 de wethouder namens D66.

Ze zet zich in Ouder-Amstel in voor jeugd en onderwijs, cultureel erfgoed en toerisme, en de ontwikkeling van De Nieuwe Kern, een nieuwe wijk met meer dan vierduizend woningen rondom een groot stadspark naast de Johan Cruijff Arena. Actuele onderwerpen bij jeugd en onderwijs zijn de jeugdzorg en de nieuwbouw van twee scholen onder een dak in Ouderkerk. Bij het cultureel erfgoed richt Marian zich onder andere op het herstel en behoud van het Gezellenhuis, de vernieuwing van het Museum Amstelland en de nieuwbouw in de parochietuin van de katholieke kerk in Ouderkerk.

Marians vertrek betekent voor D66 Ouder-Amstel het gemis van een zeer gewaardeerde collega. Niet alleen vanwege haar uitgebreide inhoudelijke kennis, scherpe politiek sensitiviteit en grote verantwoordelijkheidsgevoel voor de gemeente Ouder-Amstel in het geheel en onze D66-afdeling in het bijzonder, maar ook omdat het heel prettig samenwerken is met haar.
We zijn er echter ook erg trots op dat zij verkozen is voor deze mooie positie als burgemeester van een prachtige gemeente.

D66 Ouder-Amstel is inmiddels begonnen met het zoeken naar een opvolger van Marian en hoopt daar binnenkort meer over te kunnen laten weten.