Steun ons en help Nederland vooruit

woensdag 14 maart 2018

Start bouw pakkettensorteer- en distributiecentrum PostNL

Afgelopen maandag, 12 maart is het startsein gegeven voor de bouw van een pakkettensorteer- en distributiecentrum voor PostNL in Duivendrecht. Wethouder Marian van der Weele had de eer om in een grote graafmachine te klimmen en de eerste ‘happen’ zand te verplaatsen om de bouwwerkzaamheden zo hun officiële start geven. Nog dit najaar moet het nieuwe centrum verwezenlijkt zijn en moet hiermee een van de meest duurzame gebouwen van Nederland gerealiseerd zijn. Het nieuwe centrum krijgt een oppervlakte van 6.200 m2 en is voorzien van allerlei duurzame voorzieningen zoals een warmtepomp en zonnepanelen en zal geen gebruik meer maken van aardgas. Vanaf het centrum moeten de pakketten worden verspreid door elektrische bestelbusjes en onder de geplande 450 werknemers zitten ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het nieuwe centrum is dus een heel mooi voorbeeld van een (sociaal) duurzame werkomgeving en sluit naadloos aan bij de visie voor De Nieuwe Kern zoals D66 en Marian van der Weele deze hebben.