Steun ons en help Nederland vooruit

Tweede Kamerverkiezingen 2021, de campagne in Ouder-Amstel

Vanaf eind 2020 zoemde het al in ons dorp, vanwege de Kieskaag beweging en sinds afgelopen januari hebben we full force ingezet op D66. Het was een campagne anders dan andere jaren omdat we geen activiteiten mochten organiseren waarbij we in contact kwamen met de kiezers. Dus geen open-café, geen partytent en geen deur-tot-deur gesprekjes en in de dorpskernen staan al helemaal niet. En dat was juist waar we zo goed in waren….

Dus roer om en vol ingezet op Social Media. Omdat Landelijk ons via een appgroep alle linkjes stuurde van interessante posts, konden we prima content leveren en ook het doorposten op Instagram en Facebook van andere profielen die de D66 campagne voerden, maakten dat we onszelf toch genoeg konden laten zien. Dit alles onder de bezielende leiding van Tessa Ploeger. Heel fijn!

Daarnaast onze zichtbaarheid vergroot door het beproefde recept; advertentie, folder, lantaarnpaalborden en posters op de verkiezingsronden.

Twee advertenties zijn geplaatst (een grote en een middelgrote) op verschillende woensdagen op de voorpagina van het Weekblad, waardoor we eruit sprongen. Ook omdat het een duidelijke boodschap was en de (meeste) andere partijen verstek lieten gaan. De flyer werd ingevouwen bij het Weekblad en had daardoor een hogere attentiewaarde. Op de deurmat belandt een flyer toch sneller in de prullenbak.

Het Posterplakteam (Henri, Sybrig, Wendela, Rick, Remco, Marcel en Bram als morele steun) heeft zich enorm ingezet om de borden aan de lantaarnpalen te bevestigen (in Duivendrecht zelfs twee keer, door vergunningsfout) en er is veel en vaak op de verkiezingsborden (over)geplakt. Dit omdat de posters werden losgetrokken of beklad. Ook stickers troffen we aan op de borden. Allemaal om ons tegen te werken.

De korte lijnen die we binnen het team hadden, maakten dat we elkaar telkens op de hoogte konden houden van waar wat miste (borden weggehaald) of bijgeplakt moest worden. Er werd snel geschakeld en het was enorm prettig samenwerken.

In de laatste week werd ik wel wat moedeloos van de haat-acties, zeker nadat Henri contact had gezocht met een groep die verantwoordelijk bleek voor het vandalisme en duidelijk geen zin had hier mee te stoppen. De maat was vol toen FvD vol over onze posters bij de rotonde plakte en het een kat en muis spel werd.

Dus een post op Facebook, in de besloten groep Ouder-Amstel Onderonsje (2k leden) geplaatst. Met daarin verslag van wat we zoal tegen zijn gekomen (ook namens de andere partijen) en dat zo campagne voeren niet te doen is. Ongelooflijk veel positieve reacties en onder water berichten van inwoners dat ze vooral op ons gingen stemmen. De gemeenschappelijke afkeuring heeft ons geen windeieren gelegd.

Nogmaals dank voor eenieders hulp en enthousiasme, volgens mij kunnen we concluderen dat we een mooie geolied campagne-machientje zijn en dat we voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen weer met net zoveel plezier aan de slag zullen gaan.

Laatst gewijzigd op 22 maart 2021